Aanvraag premies

Aanvraag van premies

Onze producten zijn conform de actuele Vlaamse energieprestatieregelgeving en geven u recht op tal van premies. Voor elk dossier dient er individueel bekeken te worden of en voor welke premies men in aanmerking komt. Meer info omtrent de verschillende premies vindt u hieronder. De aanvraagformulieren voor de premies van Eandis en Infrax worden volledig door ons ingevuld en meegestuurd met de eindfactuur.

Meer informatie Premiezoeker

  Premie van hoogrendementsglas

Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas, kan u door uw netbeheerder (vb: Eandis) een subsidie tot 10 euro/m² bekomen.

 

 

  Renovatiepremie Vlaamse Overheid

Met de renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een eigen woning van minstens 30 jaar oud willen renoveren, of die een bestaand gebouw willen omvormen tot woning. Meer info omtrent de Vlaamse Renovatiepremie kan u vinden via de toelichtingsfolder die u hieronder kan downloaden. Hierbij dient speciale aandacht besteed te worden aan de bijkomende voorwaarde dat er verluchtingsroosters dienen voorzien te worden volgens de EPB-regelgeving.

 

 

  Verbeteringspremie Vlaamse Overheid

De Vlaamse verbeteringspremie voor specifieke verbeteringswerken aan de woning, of voor verbouwingswerken om overbewoning te verhelpen, is er voor u als:

  1. u werken uitvoert aan uw woning (dak, buitenschrijnwerk, elektriciteit, verwarming, sanitair, gevel, vochtbestrijding of uitbreidingswerkent)
  2. uw woning minstens 25 jaar oud is
  3. uw gezin een inkomen heeft van hoogstens 30 060 euro (+1570 euro per persoon ten laste) (30.640 euro en 1.600 euro voor aanvragen vanaf 2018)

Meer info omtrent de Vlaamse Verbeteringspremie kan u vinden via de toelichtingsfolder die u hieronder kan downloaden (aparte toelichtingsfolder voor West- en Oost-Vlaanderen) :

 

 

  Lage BTW bij renovatie

Wanneer je woning ouder is dan 5 jaar, kan je profiteren van een BTW-tarief van 6 % in plaats van 21 % indien u de oude ramen laat vervangen door een aannemer.

 

  Gemeentelijke premie

De meeste gemeentes hebben nog hun eigen premie voor het plaatsen van ramen. Meestal gelinkt aan een aantal voorwaarden.