Historiek

Van algemene schrijnwerkerij tot gespecialiseerde raam- en deurfabricant

 

De oorsprong - Jozef en Roos

In 1976 beslisten Jozef Callewaert en zijn echtgenote Roos Vermoere om een eenmanszaak voor algemeen timmer- en schrijnwerk te starten in de Weverijstraat te Deerlijk. Na een 15-tal jaar werd het voor Jozef echter duidelijk dat specialisatie in 1 hoofdactiviteit de toekomst was. Vooral de snel opkomende markt van de kunststof ramen en deuren sprak hem hiervoor aan. Na het plaatsen en vergelijken van verschillende merken van kunstoframen werd dan ook in 1993 beslist te starten met de fabricatie en plaatsing van kunstoframen en -deuren van het gerenommeerde merk Kömmerling.

De opvolging - Koen en Tom

Met de oprichting van de vennootschap Callplast BVBA in 1997 en de indiensttreding van de zonen Koen en Tom werd de continuïteit gegarandeerd. Bijgestaan door een team van gekwalificeerde vaklui bleef Callplast groeien dankzij zijn kwalitatief hoogstaand eindproduct. Hierdoor werd de originele locatie te klein en werd er in 2004 een nieuwe productiehal opgericht op de industriezone Jagershoek II te Vichte.

De huidige bedrijfsleiding - Koen en Elke

Door de gestage groei was het bedrijf getransformeerd van een klein familiebedrijf naar een KMO met meer dan 20 werknemers. Dit veroorzaakte de nodige groeipijnen en stress. Hierdoor besliste de jongste broer Tom om eind 2017 uit het bedrijf te stappen. Vanaf 1 januari 2018 is Koen dan ook samen met zijn echtgenote Elke - die de boekhouding op zich neemt - verder gegaan. Tom heeft op dat moment een eigen vennootschap opgericht die instaat voor de plaatsing van ramen en deuren in PVC, hout en aluminium en is tot op vandaag 1 van de grotere professionele klanten. De broers blijven dus complementair in hun privé- en bedrijfsleven!

Automatisatie en uitbreiding gamma

Vanaf de ingebruikname van de nieuwe werkplaats werd er zwaar ingezet op het automatiseren van de productie dmv CNC gestuurde machines . Dankzij de nieuwe locatie werd het ook mogelijk om onze producten voor te stellen in een toonzaal.

In 2008 werd ons gamma uitgebreid met aluminiumprofielen van Aliplast. Daardoor kunnen wij u op vandaag een zeer uitgebreid aanbod bieden voor uw schrijnwerk.

Begin 2018 werd een extra productiehal in gebruik genomen zodat ook de automatisatie van het productieproces voor de aluminium afdeling kon voortgezet worden.

De klant centraal

In dit familiaal bedrijf komt persoonlijk contact met de klant nog steeds op de eerste plaats. Met of zonder afspraak bent u van harte welkom in onze toonzaal, waar de nodige uitleg kan gegeven worden over ons gamma en het productieproces.

Zo veel mogelijk zaken worden nog steeds uitgevoerd in eigen beheer

De opmeting en plaatsing van het buitenschrijnwerk, rolluiken, vliegenramen, binnenafwerking, ... gebeurt steeds door onze eigen vakmensen.
Nagenoeg alle eindproducten worden in ons atelier met de modernste machines op maat gemaakt en bij plaatsing nauwkeurig bijgewerkt zodat uw bouwwerk optimaal winddicht wordt.

Wie is wie

Heeft u een specifieke vraag of opmerking?
Neem gerust contact op met ons team!

Leer ons team kennen

Vrijblijvende offerte

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over uw project!

Maak een afspraak